Spørgsmål og svar

Her følger en liste over de mest almindelige spørgsmål. Har du et andet spørgsmål, eller vil du af anden grund i kontakt med Kalendersiden, kan du sende en besked.

Kalenderens beskaffenhed

Hvorfor får jeg altid den samme kalender?

Enkelte personer har det problem at kalenderen bliver ens, lige meget hvilke indstillinger, de vælger.

Det skyldes, at der er installeret et andet program, som forstyrrer. Præcis hvad der er tale om, er svært at sige; folk har fx haft problemer med virusscannere og downloadmanagere.

Hvis ikke du kan identificere det problematiske program, kan du prøve at lave kalenderen fra en anden computer. Du kan også prøve at installere Firefox og se om den virker bedre.

Hvordan skriver jeg i kalenderen?

Du kan kun skrive i kalenderen før den downloades (ved at skrive begivenheder ind i tekstfeltet på hjemmesiden), eller med en kuglepen efter at den er skrevet ud på papir. Det er således ikke muligt at tilføje noter i den hentede PDF.

Det er heller ikke muligt at få kalenderen som Word eller Excel fil, for på den måde at blive i stand til at skrive i den.

Kan jeg udskrive kalenderen i A3 (eller A5)?

Kalenderen er mest velegnet til udskrift i A4, så passer størrelsen på teksten bedst. Men hvis du virkelig ønsker en større eller mindre udgave, kan det som regel indstilles under udskrift. Hvordan det præcist gøres, afhænger af din printer.

Arkiv

Hvad kan jeg bruge arkivet til?

I arkivet kan du gemme dine kalendere. Så kan du en anden god gang finde dem frem og arbejde videre med dem. Hvis du jævnligt laver næsten ens kalendere, kan du på denne måde spare noget tid - eksempelvis på indtastning af fødselsdage.

Du skal selv oprette dig som bruger med egen kode for at få adgang til arkivet.

Hvordan overfører jeg fødselsdage fra sidste år?

Fødselsdage skal indtastes uden årstal i datoen, så bliver de automatisk brugt hvert år. Til gengæld kan årstallet skrives som en del af beskrivelsen (i firkantede parenteser); så udregnes personens alder i det pågældende år:

flag 26.5: Frederik [1968]

Hvis man indtaster begivenheder ved hjælp af "Ny" knappen, så skal man vælge "Fødselsdag" i punkt 2, så bliver det automatisk rigtigt.

Jeg har ikke gemt i arkiv, men har aftaler i en gammel kalender?

Kalendersiden er i stand til at trække de fleste informationer ud af sine egne PDF-filer. Prøv funktionen "Upload PDF" i menuen "Lav en kalender" og se, om du er heldig.

Mærkedage

Hvordan markerer jeg min ferie?

Læs om markering af begivenheder.

Hvordan får jeg flag på en fødselsdag?

Vælg dagen som en fødselsdag, eller skriv selv "flag" forrest i tekstfeltet:

flag 16. april: Margrethe [1940]

Alle begivenheder står i første kolonne i min familiekalender?

Læs om indtastning af begivenheder, under Familiekalender.