Sol op/ned

2. marts 2015

Solen går ned lidt senere i Esbjerg end i Rønne. Men det er svært at sige præcis hvornår. Udover naturligvis årstiden, så afhænger tidspunktet for solnedgangen nemlig af mange andre ting. Mener du fx at det skal være helt mørkt, tusmørkt (og hvad er det?) eller bare at solen ikke mere kan ses?

Mange vil nok sige at solnedgang er netop når solen passerer horisonten. Men horisonten afhænger af, om du står på stranden eller på klinten lige bagved – og af, om du er voksen eller barn. Desuden afbøjes lyset i atmosfæren, så man kan faktisk se solen efter at den egentlig er under horisonten!

Så hvis du vælger at bruge "Sol op/ned" på Kalendersiden skal tiderne tages med et gran salt på en halv times tid.

Kommentarer

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer kan du sende en mail.